Politica de retur Cartomed.ro

Ca sa returnezi unul sau mai multe produse comercializate de pe Cartomed.ro, va rugam sa completati formularul de retur de aici si sa-l trimiteti prin email la retur@cartomed.ro sau sa il trimiteti langa produse, insa nu inainte de a citii regulamentul de mai jos.

Regulament privind serviciul de retur

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu gratuit (exceptie face taxa de livrare comanda retur) oferit clientilor SC CARTO-PLAST S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul in orasul Bucurest, sector 1, Str Cronicar Ion Neculce nr 81, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/22553/2007, numar de inregistrare fiscala RO 22847422.

Prin acest serviciu, clientii CARTOMED pot returna gratuit in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate de pe www.cardomed.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afecteaza dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru contractele incheiate la distanta sau contractele incheiate in afara spatiilor comerciale CARTOMED.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.

Clientii ce pot returna produsele comandate pot fi in mod exclusiv persoane fizice care au achizitionat produse de pe www.cartomed.ro, fiind titularii ai bonului fiscal sau a facturii fiscale CARTOMED.

Cum puteti returna produsele achizitionate de la CARTOMED?

Produsele cumparate de pe www.cartomed.ro pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice:
- completand formularul de returnare de aici si trimitandu-l pe adresa de email retur@cartomed.ro, sau, punandu-l langa AWB sau in colet impreuna cu produsul returnat.
- ulterior trimiterii solicitarii de retur, veti fi contactat de catre un reprezentant al firmei CARTO-PLAST srl pentru a stabilii pasii premergatori pentru a intra in posesia produsului.

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:

de la data livrarii produsului la dvs, in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.cartomed.ro ; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.
Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri (exclusa taxa de livrare).

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:

Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;
Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului de pe ambalaj nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Produse care nu sunt acceptate la retur

produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare 
inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
produse de ingrijire personala care au fost desigilate si utilizate (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate ingrijire corporala, periute de dinti, irigatoare bucale, perii rotative, termometre);
produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, etc.);
produse aduse pe comenzi speciale ferme din stoc furnizor utilizand butonul PRECOMANDA;
furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;
produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;
acumulatorii, becurile obisnuite, becurile cu halogen (scoase din cutia originala);
daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau dezambalat;
in cazul mai multor produse achizitionate printr-un credit, nu se va putea face returul unui singur produs, ci doar un retur integral, al tuturor produselor.
orice consumabil medical de unica utilizare, desfacut sau folosit precum: manusi, bonete, botosei, role de sterilizare, filtre, senzori de pulsoximetru de unica folosinta, electrozi neutru, electrozi de defibrilare, electrozi ecg, etc

In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

Produse care sunt acceptate la retur in anumite conditii:

sunt acceptate produsele care fac parte din categoria Echipamente medicale sau Dispozitive medicale dupa cum urmeaza: tensiometre, stetoscoape, nebulizatoare, aparate de aerosoli, garouri, etc

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza CARTOMED cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur disponibil aici.

Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur, in termen de maxim 4 ora de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va returna prin transfer in cont bancar, atunci cand clientul a platit prin ordin de plata sau ramburs la curier.

In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

Restituirile prin virament bancar, se efectueaza in cel mai scurt timp cu putinta de la momentul de intrare in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care CARTOMED este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, CARTOMED va prelungi termenul in mod corespunzator.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii CARTOMED vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare: costurile aferente livrarii de retur sunt suportate in intregime de client.
Produsele se trimit prin curierat rapid la adresa : Str Lainici nr 24A, sector 1, Bucuresti in atentia SC CARTO PLAST SRL.

CARTOMED poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.